6 علائم خرابی cpu لپ تاپ

علائم خرابی cpu لپ تاپ

نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که مهم‌ترین قطعه در یک سیستم رایانه‌ای cpu است. cpu (واحد پردازش مرکزی) که به عنوان پردازنده نیز شناخته می‌شود وظیفه اصلی پردازش اطلاعات را برعهده دارد. در این راهنما سعی داریم به  6 علائم خرابی CPU  لپ تاپ بپردازیم. با ما همراه باشید.

علائم خرابی cpu  لپ تاپ | خرابی پردازنده

پردازنده یک کامپیوتر نیز مانند هر قطعه رایانه‌ای دیگری ممکن است دچار خرابی گردد. اگرچه امکان خراب شدن پردازنده در مقایسه با قطعاتی مانند منبع تغذیه و یا هارد دیسک بسیار کمتر استاما غیرممکن نخواهد بود.

یک سیستم رایانه‌ای با یک سی پی یو خراب عملاً بی ‌استفاده خواهد بود. حتی کوچک‌ترین ایرادی در سیستم کلی پردازنده منجر به وقوع ایرادات سخت ‌افزاری و نرم ‌افزاری متعددی خواهد شد. به طور کلی نمی‌توان زمان دقیق خراب شدن یک پردازنده را تعیین نمود اما همیشه قبل از خراب شدن این قطعه، نشانه‌های خاصی را می‌توان مشاهده کرد.

سناریوهای مختلفی برای تشخیص یک پردازنده که به درستی کار نمی‌کند وجود دارد. بعضی از مواقع این علائم تنها چند ثانیه طول خواهند کشید در حالی که بعضی دیگر از آن‌ها طولانی‌تر خواهند بود. در ادامه در مورد 6 علامت اصلی خرابی cpu لپ‌ تاپ با شما صحبت خواهیم کرد.

با توجه به این علائم تقریباً می‌توانید تعیین کنید که پردازنده لپ تاپ شما دچار مشکل شده است یا خیر. البته باید توجه داشته باشید که علائم خرابی cpu  لپ تاپ تنها شامل این موارد نخواهد بود.

۱- مشکلات مربوط به بوت سیستم

در صورت خرابی CPU، سیستم روند عادی بوت شدن را طی نمی‌کند. هنگامی که کامپیوتر را راه اندازی می‌کنید، هیچ کد بوقی را نخواهید شنید زیرا تست POST رد نشده است. تنها چیزی که ممکن است بشنوید صدای چرخش فن‌هاست. جدا از این فقط یک صفحه نمایش سیاه را مشاهده خواهید کرد. مهم نیست که چند بار کلیدهای صفحه کلید را فشار دهید یا روی دکمه‌های ماوس کلیک کنید، در این حالت نمی‌توانید هیچ پاسخی از رایانه دریافت کنید. در سیستم‌های دسکتاپ شما می‌توانید این موضوع را با نگاه کردن به LEDهای مادربورد تأیید کنید. اگر وقتی رایانه شخصی را روشن می‌کنید LEDها روشن می‌شوند اما سیستم تست POST را نمی‌گذراند احتمالاً cpu دچار مشکلات جدی شده‌ است.

۲- خاموش شدن‌های مکرر

پردازنده‌ای که بیشتر در معرض گرما قرار می‌گیرد، احتمال خرابی بیشتری دارد. در حالت عادی CPUها گرمای زیادی تولید می‌کنند که توسط فن‌ها دفع خواهد شد. اگر فن‌ها با گرد و غبار و ذرات دیگر مسدود شوند، نمی‌توانند این گرمای اضافی را به بیرون دفع کنند. در نتیجه پردازنده می‌تواند تا میزان بیش از حد معمول گرم شود و این موضوع  برای کارکرد صحیح پردازنده خوب نیست؛ بنابراین برای جلوگیری از آسیب بیشتر به پردازنده، مادر بورد اقدامات لازم را برای خاموش کردن رایانه انجام می‌دهد.

۳- صداهای بوق

در ادامه مبحث علائم خرابی cpu  لپ تاپ  باید گفت که هر کامپیوتری در هنگام راه اندازی خود یک تست خودکار به نام POST را اجرا می‌کند. این تست بررسی می‌کند که آیا تمام اجزای کامپیوتر به درستی کار می‌کنند یا خیر. اگر این تست با هر گونه مشکلی در CPU مواجه شود، از طریق یک سری صداهای بیپ به شما اعلان خطر خواهد کرد. از طریق تعداد این بوق‌ها می‌توانید تشخیص دهید که آیا مشکل مربوط به پردازنده است و یا قطعات دیگری (مثلاً کارت گرافیک یا مادربورد) دچار مشکل شده‌اند. معمولاً اگر مشکلی در CPU وجود داشته باشد، 5 الی 7 بار بوق زده خواهد شد.

تعویض چیپ گزاقیگ لپ تاپ دل

علائم خرابی cpu  لپ تاپ | ۴- آسیب‌های فیزیکی

به طور کلی یک CPU خراب را می‌توان از طریق ظاهر بیرونی آن شناسایی کرد. اگر پردازنده برای مدت طولانی در معرض حرارت قرار گیرد، ممکن است برای همیشه آسیب ببیند. علاوه بر این ممکن است علائم سوخته شده (charred marks) روی CPU باقی بماند. همچنین ممکن است متوجه علائم سوختگی در اطراف سوکت CPU شوید. در این نوع موارد خسارات شدیدتر و غیر قابل برگشت است. تنها کاری که می‌توانید در مورد آن انجام دهید این است که به طور کلی پردازنده را جایگزین کنید.

۵-  فریز شدن برنامه‌ها

یکی دیگر از علائمی به علت خرابی CPU رخ خواهد داد، فریز شدن‌های تصادفی برنامه‌ها در هنگام استفاده از سیستم است. این فریز شدن حتی می‌تواند بلافاصله پس از ورود به سیستم عامل اتفاق بیفتد. در این صورت کامپیوتر ممکن است به هیچ وجه پاسخگو نباشد. مهم نیست که چند بار کلیدها را فشار دهید تا زمانی که سیستم را مجدداً راه اندازی نکنید، نمی‌توانید از فریز شدن رهایی پیدا کنید.

مورد اخر علائم خرابی cpu  لپ تاپ مربوط به صفحه آبی مرگ است.

۶- صفحه آبی مرگ

رایانه‌های شخصی هنگامی که با مشکلی جدی رو به رو شوند صفحه آبی مرگ یا blue screen of death را به شما نمایش خواهند داد. دلیل این خطا می‌تواند هر چیزی از عدم شناسایی رم گرفته تا مادربورد یا پردازنده خراب باشد. در بسیاری از مواقع اگر مشکل از CPU باشد، BSOD به همراه کد 0x00000 نمایش داده خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید کد خطای خاص نمایش داده شده را در گوگل جستجو کنید.

البته باید توجه داشته باشید که صفحه‌ آبی مرگ همیشه نشانگر یک مشکل سخت ‌افزاری نخواهد بود، در بسیاری از موارد علت اصلی صفحه آبی مرگ یک مشکل نرم‌ افزاری است. اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید این احتمال وجود دارد که به علت آپدیت نشدن درایورها و یا نصب درایورهای اشتباه، با صفحه آبی مرگ رو به رو شوید.

در چنین مواقعی معمولاً می‌توان دستگاه را با استفاده از حالت safe mode راه اندازی کرده و قطعات سخت ‌افزاری را چک کرد.

علائم خرابی cpu  لپ تاپ | سخن پایانی

همانطور که در ابتدای مطلب علائم خرابی cpu  لپ تاپ گفتیم، پردازنده را می‌توان مهم‌ترین بخش یک سیستم رایانه‌ای دانست. حتی یک مشکل جزئی در هر یک از ترانزیستورها می تواند باعث از کار افتادن پردازنده شود. خازن های بد، استفاده طولانی مدت، مشکلات مربوط به ولتاژ و … همگی می توانند باعث خرابی CPU شوند. خبر خوب این است که CPU ها به شما نشانه هایی می دهند که مشکلی در راه است. تشخیص این علائم و رفع مشکل به موقع می تواند عمر پردازنده را برای سال های طولانی افزایش دهد.

با خرید یک سیستم دارای گارانتی معتبر می‌توانید خیال خود را از بابت تمامی مشکلات مربوط به قطعات مختلف رایانه راحت کنید. تیم دلیران با ارائه ضمانت‌نامه‌های معتبر و بهره گرفتن از مجرب‌ترین متخصصان رایانه مفتخر است شما را در این مسیر همراهی نماید. اگر شما هم قصد خرید یک رایانه جدید را دارید با مشاوران ما تماس گرفته و از خدمات متنوع تیم دلیران از جمله تعمیرات لپ تاپ دل استفاده کنید.

تیم دلیران با داشتن تجربه طولانی مدت در زمینه فروش تجهیزات رایانه‌ای، معتبرترین ارائه دهنده محصولات اصلی شرکت دل  با ضمانت‌نامه‌های رسمی  دل در کشور است. پاسخگویی سریع، قیمت‌های مناسب و پشتیبانی طولانی مدت موجب شده تا دلیران انتخاب اول در زمینه خرید لپ تاپ دل باشد.

دل ایران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *