دولت چین در تازهترین و عجیبترین اقدام خود، اسکن چهره شهروندانش را برای خرید تلفن همراه یا بستههای اینترنتی اجباری کرد.
شهروندان چینی، هنگام خرید گوشی هوشمند یا دریافت شماره جدید، علاوه بر نشان دادن کارت شناسایی، صورتشان را نیز اسکن کنند تا هویت آنها توسط دولت تایید شود.
اقدام دولت چین در ظاهر برای جلوگیری از کلاه برداری است ولی در عین حال باعث میشود تا شهروندان نتوانند به صورت ناشناس از خدمات همراه استفاده کنند. علاوه بر این، دولت چین هم راحتتر میتوانند مخالفان خود را سرکوب کند. با این حال، مشکلاتی در رابطه با حریم خصوصی شهروندان در این زمینه وجود دارد.
دولت این کشور اخیرا با استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره، جنبشهای اقلیتهای بومی را سرکوب کرده است. همچنین تقریبا از این تکنولوژی برای ردیابی هر شخصی که در لیست سیاه این کشور قرار دارد، استفاده میشود. با این حال مشخص نیست که آیا دولت چین پس از اسکن چهره شهروندان، آنها را از بین میبرد یا خیر، زیرا در غیر این صورت ممکن است دادههای محرمانه کاربران نیز در خطر باشد.
این مطلب را هم بخـــوانید : معرفی گوشی های سونی که اندروید 10 دریافت می کنند
همچنین در صورتی که از اسکن چهره شهروندان برای ردیابی نیز استفاده نشود، این پایگاه اطلاعات داده، به یکی از اهداف هکرها تبدیل میشود. هکرها با استفاده از این عکسها میتوانند کلاهبرداری کنند و این اقدام دقیقا همان دلیلی است که در درجه اول دولت چین، از شهروندان اسکن چهره میگیرد.
با این حال بحثهای زیادی پیرامون استفاده دولت چین از اطلاعات بیومتریک و تکنولوژی تشخیص چهره شنیده میشود. همچنین شواهدی مبنی بر مخالفت با استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره در ادارات و شبکههای اجتماعی وجود دارد. اخیرا نیز اقدامات یک دانشگاه به منظور شناسایی دانشجویان به وسیله این تکنولوژی آن قدر سر و صدا کرد که دولت چین مجبور به تعدیل مواضع خود شد.
البته با توجه به پیشینه دولت چین، بعید به نظر میرسد که مقامات این کشور، برای فرونشاندن مخالفین سیاسی، از این تکنولوژی استفاده نکنند.