در اغلب موارد، از دو سرور DNS، یکی سرور اولیه و دیگری به عنوان سرور ثانویه استفاده میشود
در هنگام اتصال شما به ISP از طریق DHCP، روی روتر و یا کامپیوتر شما به طور خودکار پیکربندی می شوند.شما میتوانید با پیکر بندی هر دو DNS سرور،در مواقعی که یکی از آنها قطع میشود بطور اتوماتیک از DNSسرور دومی استفاده کنید.
در حالیکه اغلب DNS سرورها توسط ISPها اداره میشوند و در اختیار مشتریان آنها قرار میگیرند، چندین DNSسرور عمومی نیز برای استفاده در اختیار عموم گذاشته شدهاند.
برخی DNS سرورها زمان دسترسی سریعتری دارند اما این زمان صرفاْ زمان دسترسی شما به آن DNS سرور میباشد.برای مثال اگر ISP سرور DNS شما از سرور گوگل نزدیکتر باشد آن گاه به این نتیجه میرسید که دسترسی به آدرسهایی که بطور پیش فرض از ISP سرور DNS شما استفاده میکنند سریعتر از آن است که از یک سرور دیگرمانند سرور گوگل به آنها دسترسی پیدا کنید.
اگر مشکلی در شبکه داشتید، برای مثال دیدید که هیچ سایتی بارگذاری نمیشود، ممکن است مشکل از سرور DNS شما باشد.اگر DNS سرور قادر نباشد که IP آدرس صحیحی که شما نام میزبان ان را وارد کردهاید را پیدا کند،وب سایت بارگذاری نخواهد شد.
دوباره بایید این نکته را یادآوری کنیم که کامپیوترها توسط IP آدرس با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند نه نام میزبانی که شما در مرورگر وارد میکنید (این بدان دلیل است که زبان کامپیوتر زبان اعداد است).تنظیمات سرور DNS “ نزدیکترین ” به دستگاهی است که شما میخواهید از آن استفاده کنید.
برای مثال در حالیکه ISP شما از یک دسته سرور DNS استفاده میکند که برای تمام روترهایی که به آن متصل میشود،روتر شما ممکن است از دسته سرور DNS استفاده کند که تنها تنظیمات DNS سرور روتر شما برای دستگاههای دیگرتعریف شده باشد.
با این حال کامپیوتر متصل به روتر شما میتواند از تنظیمات DNS سرور خود استفاده کند و از آن دسته DNS سرورهایی که روتر یا ISP شما از آنها استفاده میکنند متفاوت باشد. همچنین این مساله برای گوشیهای هوشمند، تبلتها و دیگر تجهیزات صادق است.
همانطور که در مطلب قبل توضیح داده شد،دیدیم که چگونه یک بدافزار کنترل DNS شما را به دست میگیرد و با تغییر تنظیمات آن شما را به صفحات وب جعلی که بعضا مشابه با صفحههای مورد نظر شما هستند جابجا میکنند.
در حالیکه سرور DNS میتواند توسط بدافزارها مورد حمله قرار گیرد، همچنین میتوان از آن بعنوان یک سرویس ویژه DNSبا نام DNS باز (Open DNS) در راه درست از آن نیز استفاده کرد.
برای مثال DNS باز میتواند وبسایتهای غیر اخلاقی، شرط بندی، شبکههای اجتماعی و غیره را مسدود کرده وکاربر را به صفحات مفید که شما کنترل کاملی بر روی آن دارید، هدایت کند.
دستور nslookup برای نشان دادن لیست DNS سرورهای شما به کار میرود.برای این کار ابتدا درنرم افزار Command Prompt tool را از روی ویندوز خود اجرا کنید و مراحل زیر را دنبال کنید:
که پس از فشردن کلید اینتر با تصویر زیر مواجه میشوید:
در مثال فوق دستور nslookup آدرس یا آدرسهای IP شما را نشان میدهد.
سرورهای Root DNS
تعدادی سرور DNS وجود دارند که کامپیوترها را به یکدیگر متصل میکنند.
از مهمترین آنها 13 سرور Root DNS است که اطلاعات کامل نام دامنهها و آدرسهای IP آنها درون این
سرورها ذخیره میشوند.
این DNS سرورهای مهم با حروف الفبا از A تا M نامگذاری میشوند. ۱۰ عدد از این سرورها در آمریکا، یکی در لندن،
یکی در استکهلم و یکی در ژاپن است.
نظرات و سوالات خود را با دلیران مطرح نمایید.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید⇓